p r o g r a m    2 0 1 5

Programmet vil bli oppdatert

Fredag 12.juni

Velkomstshow på Prinsen kinosenter


Under ArtiSpæll 2015 ønsker Sjetne skolekorps ta korpsmusikken ut av sine vante rammer og inviterer til velkomstshow som står i stil med festivalens tema – og hva er vel mer naturlig enn at vi «går til filmen» denne kvelden?

Sjetne skolekorps vil underholde tilreisende korps på Trondheim kino, Prinsen kinosenter med et show som ingen på forhånd ville forbinde med det tradisjonelle synet vi har på korps, korpsmusikk og drill.

Med de riktige lokalene, profesjonell lyd, lys og filmeffekter ligger alt til rette for en spennende opplevelse. Og her skal alle delta! Hovedkorps, juniorer, aspiranter og drillere.

Cafe Hollywood åpner.

På festivalcampen ved Sjetne skole har vi etablert Cafe Hollywood med egen VIP Lounge. Dette vil være det naturlige samlingspunktet for alle små og store festivaldeltagere og her vil det være mulig å treffe nye og gamle venner, høre musikk, surfe på nett, spille et spill eller nyte smakebiter fra Cafe Hollywoods enkle snacksmeny.

Cafe Hollywood kan også by på rød løper og reklamevegg for fotografering av små og store kjendiser i kjent Hollywoodstil.

Cafe Hollywood sine åpningstider finner du her.

Kanonball kino åpner.

På festivalcampen ved Sjetne skole har vi etablert eget kino som gjennom festivalen vil ha en egen sendeplan og vise ulike filmperler for enhver smak.

Fri inngang for alle festivaldeltagere.

NB! For filmer med aldersgrense vil vi kreve legitimasjon.

Kanonball kino sine åpningstider og sendeplan finner du her.

Lørdag 13.juni

Offisiell åpning av ArtiSpæll 2015: Oppmarsj og fellesnummer på Trondheim Torg.

Vi starter fra 2 forskjellige steder i Trondheim sentrum og marsjerer inn til Trondheim Torg. Her vil vi offisielt åpne festivalen og spille et utradisjonelt fellesnummer.

Fellesnummeret for ArtiSpæll 2015 er «Police Academy March». Noter sendes alle deltagende korps på epost senest 1 måned før festivalen starter.

Oppmarsj og offisiell festivalåpning er den eneste delen av festivalprogrammet med uniformsplikt.

Under resten av festivalen oppfordrer vi små og store festivaldeltagere til å kle seg i antrekk knyttet til festivalens tema. Her er det alle muligheter til å kopiere sin egen filmhelt eller filmstjerne, og dersom du har interesse for Cosplay. er dette en unik mulighet til å vise fram dine flotte antrekk.


Valgfrie festivalaktiviteter på ArtiSpæll 2015.

Målet med aktivitetene er at barn og ungdom skal få en inspirerende og ny opplevelse i samspillet mellom FILM og korps, og gjennom festivalopplevelsene reise hjem med fornyet korpsglede og inspirasjon.

Det er mulig å velge mellom:
 • Filmkonsert på lokasjon i Trondheim sentrum
       eller
 • Individuelle workshops


 • Filmkonsert på lokasjon i Trondheim sentrum:
  For de korpsene som ønsker å gjøre noe sammen og samtidig vise seg fram. Dette en unik mulighet til å spille filmmusikk i en av Norges mest hektiske gatemiljø en lørdag. Konserten skal vare i minimum 30 minutter og kun være knyttet til tema for ArtiSpæll 2015.
  NB! Da konsertene spilles i gatemiljøet vil det ikke være plassert ut stoler, notestativ eller være PA-anlegg tilstede. Konsertene må spilles stående med eventuelle innslag fra drill, dans eller sang i forkant.
  ArtiSpæll 2015 vil stille med en egen festivalvert på alle lokasjoner for filmkonsert i Trondheim sentrum.


 • Filmkonserter spilles på fire ulike lokasjoner i Trondheim sentrum. • Individuelle workshops:

  Cinemateket Ragtime Band

  Dette er den ultimate workshop for musikanter som har spilt mer enn 3 år i hovedkorpset og som ønsker en krevende utfordring gjennom å spille levende musikk til stumfilm.
  Noter blir tilsendt musikantene på forhånd.
  Workshopen ledes av Stian Rødskjær. Stian er en velrennomert skolekorpsdirigent og vi er glade for og stolte over at Stian vil stå for dette spennende prosjektet på ArtiSpæll 2015.

  NB! Det er begrenset antall plasser på Cinemateket Ragtime Band.

  Cinemateket Ragtime Band gjennomføres på Sjetne skole.

  Mickey Mouse Orcestra

  Spennende og morsom workshop spesielt tilrettelagt for aspiranter og juniorer som har spilt i korps i inntil 3 år. I Mickey Mouse Orcestra skal musikantene spille musikk fra Disneys magiske verden og andre kule filmer. Workshopen ledes av Ingunn Quenild i samarbeid med Kjartan Klingen og Kristian Melbye Nilsen. Alle tre er dyktige musikkpedagoger og vi føler oss trygge på at dette blir den ultimate musikalske opplevelsen for aspiranter og juniorer på ArtiSpæll 2015.

  Det er begrensede antall plasser på Mickey Mouse Orcestra som gjennomføres på Okstad skole.

  Notemateriell vil bli tilsendt hvert enkelt korps, slik at musikantene kan bli kjent med sin egen stemme før festivalhelga.

  Ingunn har vært hoveddirigent i Sjetne skolekorps og skrevet og arrangert flere velkomstshow for tidligere års ArtiSpæll.

  Kjartan ledet stomp-workshop på ArtiSpæll 2013.

  Stuntmannskole

  Stuntcoordinator er ingen ringere enn Oliver Frostad Udbye.
  Oliver er en ekte Trondheimsgutt på 19 år som nå studerer på Norges Idrettshøyskole i Oslo. Han er på landslaget i Turn og begynte sin turnkarriere allerede som toåring. Oliver har deltatt i både Europeiske og Nordiske mesterskap med hederlige resultater. I NM har han oppnådd gullmedalje i SAMTLIGE øvelser!
  Olivers lange turnkarriere og facinasjon for stunt gjør han til en av de beste Stuntcoordinatorer vi kunne ha fått tak i på Norsk jord.
  Sammen med noen av sine venner vil Oliver lage et lite show som deltagerne etterpå får prøve å øve inn. Det ryktes at det kan bli kampscener med både slag, spark, forsering av hinder, fall og muligens ett og annet våpen....
  Målet er at ting skal se ekte ut uten at det skal gjøre vondt eller at noen skal komme til skade.
  Vi gleder oss til å se både Oliver, assistentene og alle stuntmannselevene i aksjon OG vi lover at du får rørt på deg på ekte filmvis!

  Stuntmannskole gjennomføres i Rostenhallen.

  Alle deltagere anbefales treningstøy/myke klær som et lett å røre seg i.


  Filmdrill

  Den ultimate workshop for drillere ledet av Maren Myklebust etter at Mathias Langset har måtte melde avbud i siste liten.
  Maren Myklebust er en allsidig drillutøver med mange års konkurranseaktivitet på høyt plan. Maren er fra Østlandet og slet ut sine første hvite støvletter i Spydeberg skolekorps som også var utgangspunktet for konkurransekarrieren. De siste årene av sin aktive drillkarriere var Maren en del av Oslo drilltropp. Hun har jobbet i 10 år som drillinstruktør og har erfaring med alt fra nybegynnerdrill til konkurransedrill. Nå er Maren student i Trondheim men drillinteressen er såpass stor at hun fremdeles er aktiv som instruktør for Flatåsen skolekorps.
  De siste årene har også Maren vært instruktør på utøverkurset til NMF Trøndelag. Og som om ikke det er nok brukes Maren også i prosjekter med korps hvor hun har ansvaret for koreografi og instruksjon.
  Vi er glade over å ha Maren på laget, og hun gleder seg til å undervise en stor gruppe og har helt sikkert noen stilige filmtriks på lager…

  Tilrettelagt for alle drillere og med store muligheter for å lære noe nytt.

  Filmdrill gjennomføres på Tonstad skole.


  Pirbadet.

            

  Deltagerne på ArtiSpæll har hele Pirbadet for seg selv fra klokka 19:00 til 21:00.

  NB! Deltagere under 10 år og ikke svømmedyktige deltagere må ha med seg en badende voksen for å kunne delta i Pirbadet.
  Se nærmere informasjon om Pirbadet her.

  Søndag 14.juni

  Festivaldag på Camp ArtiSpæll 2015.

  Dette er dagen for å henge sammen med nye venner, se en film og lade opp til den store avskjeden….eller for å ta en sightseeing på egenhånd for de som ønsker det.

  Spilling i Sjetne bydelspark.

  Alle som har ønsket å spille fra eget repertoar får mulighet til dette i løpet av søndagen. Hvert korps får tildelt tid på 15 minutter i bydelsparken like ved festivalområdet. Det vil bli satt opp stoler, notestativ, trommesett og enkelt PA-anlegg. Det vil være en speaker tilstede.

  Avslutning.

  Søndag ettermiddag avsluttes festivalhelgen med en felles oppvisning der vi fremfører det vi har arbeidet med i workshops og spilt på filmkonsertene.

  Påmelding til aktiviteter lørdag og konserter søndag gjøres ved detaljpåmelding. Nærmere informasjon sendes direkte til påmeldte korps.