p r o g r a m    2 0 1 3

Programmet vil bli oppdatert fortløpende med detaljer og navn etter hvert som vi skriver avtaler med instruktører og musikere. Vi tar forbehold om endringer.

Fredag 7.juni

Konsert på Rockheim.

Under ArtiSpæll 2013 ønsker Sjetne skolekorps ta korpsmusikken ut av sine vante rammer og videreutvikle korpsmusikken i en retning som appellerer til en større del av ungdommen.
På fredag kveld vil Sjetne skolekorps holde konsert for tilreisende korps på Rockheim hvor temaet skal være ROCK. Vi har invitert ungdommer som spiller i band til å delta sammen med korpset og Jan Magne Førde vil å arrangere rockelåter for denne noe uvanlige besetningen. Sang og scenedans vil være en viktig del av konserten. Med profesjonell lyd og lys ligger alt til rette for en utradisjonell rocka korpskonsert. Og her skal alle delta! Hovedkorps, juniorer, aspiranter og drillere.

'Hard nock' cafe åpner.

Vi tenker å møblere et telt med gamle møbler, tepper og stålamper. Her vil det være musikk og salg av snacks. Forhåpentligvis kan vil tilby brettspill, tegnesaker og nettilgang inne i kafeen:). Her kan korpsvenner slappe av og kose seg.

Lørdag 8.juni

Oppmarsj og fellesnummer på Trondheim Torg.

Vi starter fra 2 forskjellige steder i Trondheim sentrum og marsjerer inn til Trondheim Torg. Her vil vi offisielt åpne festivalen og spille et utradisjonelt fellesnummer. I år er det bestemt at vi skal spille I Was Made for Loving You Baby, som er en låt fra det amerikanske hardrockbandet Kiss. For informasjon om noter til fellesnummeret se under fanen informasjon

Vi ønsker ikke at publikum skal assosiere oss med 17.mai denne dagen. Vi oppfordrer alle korps til å finne frem alternativer til vanlige marsjer og siden temaet denne gangen er ROCK legger vi igjen uniformene hjemme og finner frem dongeribuksa, skinnjakka, solbrillene og kanskje litt sminke? Antrekket er selvsagt valgfritt, men her det muligheter til å ha det litt moro!


Workshop med ROCK som tema.

Målet er at barn og ungdom skal få en inspirerende og kanskje ny musikalsk opplevelse. De skal gjøre noe annet enn det de vanligvis gjør på øving! Noter og dirigenter får en pause, instruksjon vil bli gehørbasert. Instruktørene vil ha stort fokus på spilleglede, formidling og sceneopptreden. Sammen skal de skape musikk og dans med god rytme og trøkk.

Deltagerne vil kunne velge mellom:

Rockeverksted

For musikanter og trommeslagere. Funky Butt vil stå for instruksjon under Rockeverksted. Funky Butt er et band som består av 6 drevne og engasjerende musikere, vi får besøk av disse fire: Even Kruse Skatrud - trombone, Kåre Nymark - trompet, David Gald -tuba og Knut Lothe -trommer. Her blir det full trøkk! Vi oppfordrer alle korps til å ta med flere trommesett.

Scenedans

For drillerne og andre som vil danse. Eirik Tangnes er danser og utdannet dansepedagog. Han jobber til vanlig på Let's Dance. Han har laget en kul dans med moderne koreografi som vi skal få lære. Dette blir gøy!!

Trash Drums

For trommeslagere. Vi skal å lage rytmisk musikk hjelp av alminnelig gjenstander som frysebokser, vaskemaskiner, zinkbøtter, lokk, koster, tønner o.l Deltagerne vil øve inn 2 kjente rockelåter sammen med bandet Lads on the run. Det vil bli påkrevd å ha hørselvern under Trash-drums. Dette må deltagerne besørge selv, ArtiSpæll ordner "trash" å spille på.

Kjartan Klingen har ansvar for Trash Drums, han er både freelance musiker og instruktør. Til daglig arbeider han som trommelærer ved kulturskolen i Melhus og er dirigent for Melhus skolekorps.
Lads on the run består av Per Ivar Moum på vokal/bass, Per Christian Jørstad på gitarer/kor og Kjartan Klingen på trommer/kor.


Pirbadet.

          

Deltagerne på ArtiSpæll har hele Pirbadet for seg selv fra klokka 19:00 til 21:00.

Søndag 9.juni

Spilling i nærmiljøet.

Alle som har ønsket å spille fra eget repertoar får mulighet til dette i løpet av søndagen, dere har fått tildelt tid på 15 minutter i bydelsparken like ved festivalområdet. Det vil bli satt opp stoler, notestativ, trommesett og enkelt PA-anlegg. Det vil være en speaker tilstede.

Trondheim severdigheter.

Denne formiddagen blir det mulighet for å besøke noen av Trondheims severdigheter, bl.a Rockheim og Ringve.
Vi oppmerksom på at det er begrenset kapasitet ved Rockheim og Ringve, da de i tillegg til å ta imot festivaldeltagere også har ordinær drift.

Utstillingene på Rockheim. “Nye Ringve” med utstillingen “Janitsjar – fra Tyrkia til Trøndelag”.

Avslutning.

Søndag ettermiddag avsluttes festivalhelgen med en felles oppvisning der vi fremfører det vi har arbeidet med i workshops.