Vi ønsker alle deltakere velkommen til årets festival!

 

Fantasiinstrument

10. - 12. juni 2011 er det klart for nok en gang med

Midt-Norges kuuleste korps-festival!

 

 

"Fantasiinstument" ; Ballongtutafoner, youghurtbegergitarer og kazooer - og mye annet rart!

I 2011 har vi valgt temaet "Fantasiinstrument". Sammen med Ringve Museum, Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter, skal vi reise inn i fantasiens verden. Med instrumenter selvsagt - men ikke de vi kjøper fiks ferdig. Vi skal lage de selv! Tenk bare hva som ligger i restavfallsboksen hjemme. Eller i rotet i garasjen eller på loftet. Uslepne diamanter. Ting og tang som når vi setter det i et visst system så blir det til lyder vi ikke visste fantes! Helt unike instrumenter som det bare finnes ett eneste eksemplar av i hele verden!

 

I løpet av helgen skal alle musikantene få være med på en workshop med profesjonelle fra Ringve hvor dere får hjelp til å lage deres eget instrument. Men her er det også anledning til å tjuvstarte; vi utfordrer nemlig alle deltakende korps til å stille i en veldig uhøytidelig konkurranse med instrument(er) dere lager før dere kommer! Her gis det poeng for fantasi, underholdningsverdi, hvor godt dere integrerer fantasiistrumentet i korpset forøvrig. Med publikumsdommere som gir poeng der og da!

 

Allerede kvelden når dere kommer vil Sjetne Skolekorps invitere dere til en stemningsfull "midnattskonsert". Her vil vertskapet ta dere med på en musikalsk reise, sannsynligvis inspirert av hjemmelagde instrumenter.

 

Helgen forøvrig byr på tradisjonell oppmarsj i Trondheim sentrum, utekonserter - og ikke minst den faste tradisjonen med at vi har Pirbadet helt for oss selv lørdag kveld!

 

 

"(...) Likeså var Midnattskonserten i Trondheim Spektrum et stort høydepunkt, der arrangørkorpset Sjetne skolekorps

ga tilhørerne en fantastisk musikalsk opplevelse (...)"    Sitat fra Kvam og Sellanrå Skolekorps sine nettsider (2009)

 

"(...) Om ikkje dette skulle vere toppen, så toppa det seg i alle fall då vi entra eitt av landets største innandørs badeanlegg, Pirbadet. Du hendelse kor kjekt! I dette digre badeanlegget vart det utarbeida ein ny og særs spenstig form for salto: Den typiske heilnote-saltoen!!! (...)"    Sitat fra Vartdalsstranda sine nettsider (2007)